Teenused

Füsioteraapia

Missugustele probleemidele aitan sul füsioteraapia teenusega lahendust leida?

 

Enamlevinud põhjusena pöördutakse füsioterapeudi poole mingisuguse piirkonna valuga, mis ei lase igapäevategevuste, töö- või sporditegemise juures enam endistviisi toime tulla. Kas tuleb tuttav ette? Olgu sinu mureks selja-, kaela-, põlve-, õlapiirkonna või hoopiski müstiline närvivalu, füsioteraapia teenust valides tegeleme sinu murega: leiame põhjused ja tagajärjed ja otsime lahendused.

 

Võib-olla on murekohaks hoopiski trauma, tõmbasid oma selja ära või väänasid hüppeliigese välja – ka sellisel juhul leiame sinu jaoks sobivad tehnikad tagasi rajale saamiseks. Kui soovid spordi- või töökoormust siiski ohutumalt jätkata, aitan sind viga saanud piirkonna fikseerimisega – sõltuvalt murest saame vajalikku piirkonda toetada spordi- või kinesioteibiga.

 

Kui sa ei tea, kuidas saab treeninguid paremini planeerida, koormust sulle sobivaks kohandada või ei oska kuskilt alustada – ka siin saame paika panna just sinu eluviisiga ja eesmärkidega sobiva plaani.

Massaaž

Millal võiksin sind aidata massaažiga?

 

Massaaž on hea meetod, kui tunned lihaspingeid või vajad abi treeningust/ tööst taastumisega, samuti, kui vajad üldist lõõgastust. 

 

Kes meist ei oleks vahel tundud, et kael on kange, peale pikemat jalutuskäiku on sääred täis, selg jääb peale pikemat istumist või raskuste tõstmistest pingesse? Kõikidel eelmainitud juhtudel oled oodatud massaaži teenusele. 

 

Oled ehk hoopis aktiivse eluviisiga harrastus- või võistlussportlane – regulaarne massaaž aitab sul uut treeningut alustada kõrgema valmisolekuga ja lõdvema lihasega. 

 

Või tunned hoopis, et sind piinab justkui mingi punkt, kust kogu valu edasi kiirgub? Aitan sul trigger punkte vabastades ka sellest vabaneda. 

 

Või miks mitte tulla lihtsalt selleks, et keha ja vaimu puhata? Massaaži järgselt vabaneb su kehas heaoluhormoone, mistõttu tunned end garanteeritult peale teenust paremini. Massaaži tulemusel alaneb kehas ka tuntud stressihormooni kortisooli tase – sinu üldine stressitase langeb.

Teipimine

Millal võiksid tulla kinesioteipimisele?

Kinesioteipimine on sulle näidustatud mitmel erineval juhul. Kinesioteip on elastne teip, mida hoitakse peal keskmiselt 4-7 päeva, et sul oleks igapäevatoimetusi parem teha. Kinesioteipimine võib sind aidata siis, kui sul esineb mingi kehapiirkonna valu. Ka turse või suurema verevalumi puhul võib kinesioteipimisest sulle abi olla – õigesti paigaldatult aitab see kiirendada lümfiringet, mis aitab tursel ja verevalumil kiiremini taanduda. 

Tihtipeale ei pruugi kinesioteipimisest üksi piisata – kui teed juurde ka aktiivset teraapiat, on peaaegu alati efekt parem. Lisaks võib kinesioteipimisest abi olla vigastuse korral, mille järgselt ei ole varasem kindlustunne veel taastunud – tunned end liigutamisel turvalisemalt.

Millal oleks sul abi sporditeipimisest?

Kui oled end vigastanud ning pole veel jõudnud piisavalt taastuda, aga sportida on ometigi vaja, siis korduvvigastamise vältimiseks sobib sulle sporditeipimine. Sporditeip on jäik ja tagab parema vigastatud piirkonna stabiilsuse siis, kui sinu lihased seda veel teha ei suuda. 

Kuna sporditeip on jäik, siis paigaldatakse see sinu treeningu või võistluse ajaks. Sporditeipimine ei ravi vigastatud piirkonda, kuid tagab ajutiselt turvalisema tunde, et aktiivse tegevusega toime tulla. 

Mõistagi ei ole sul võimalik ega ka mõttekas enne igat aktiivset tegevust minu juurde teipima tulla, õpetan sind end ise vigastatud piirkonda teipima – nii hoiad oma väärtuslikku aega kokku.

Scroll to Top